Как да отмените Apple Music, след като изтече безплатната пробна версия

Как да отмените Apple Music, след като изтече безплатната пробна версия

Заедно с днешното издание на Apple Music (заедно с Apple 8.4), има много вълнение относно възможностите на услугата и какво може да представлява за стрийминг на музика. Това е самото начало на фазата на медения месец с приложението, на което потребителите ще могат да се насладят безплатно през следващите три месеца.

Но какво се случва, когато новостта изчезне и вие сте един месец след тримесечното изпитание, само за да осъзнаете, че Apple Music не е това, което търсите? Може би вашата лоялност към Spotify кара очите ви да потрепват всеки път, когато отворите приложението, или се оказва, че интернет радиото не е толкова революционно, както изглеждаше в началото.

Достатъчно лесно е просто да се откажете от използването на Apple Music, но в края на пробния период Apple автоматично ще таксува кредитната ви карта и ще започне да ви таксува месечната такса, ако не анулирате. Ето защо при регистрация пита дали искате индивидуален акаунт или семеен план - така че компанията знае колко да ви удари, след като изтече пробният период. Вместо да научите, че по трудния начин, когато таксата се показва във вашето месечно извлечение, можете да предотвратите проблема, като анулирате абонамента си направо.

Има два начина да деактивирате абонамента: чрез iTunes или в iOS.

ios

  1. Стартирайте Apple Music и докоснете иконата на акаунта си в горния ляв ъгъл на приложението.

    Screengrab чрез Apple Music

  2. Докоснете Преглед на Apple ID.

    Screengrab чрез Apple Music

  3. Превъртете през менюто, за да намерите бутона „Управление“, който се намира под заглавието „Абонаменти“, и го докоснете.

    Screengrab чрез Apple Music

  4. Намерете превключвателя за автоматично подновяване и го изключете.

    Screengrab чрез Apple Music

iTunes

  1. Отворете iTunes и щракнете върху иконата на вашия акаунт в горния десен ъгъл на програмата.

    Screengrab чрез iTunes

  2. Изберете Информация за акаунта.

    Screengrab чрез iTunes

  3. Влезте в „Настройки“ и намерете връзката „Управление“ от „Абонаменти“.

    Screengrab чрез iTunes

  4. До Автоматично подновяване ще намерите опция за изключване или включване. Изключете го.

    Screengrab чрез iTunes

Това е всичко. Сега сте освободени от оковите, така че няма да кацате с такса от 9,99 долара за вашата индивидуална сметка или 14,99 долара за семейна опция. Дори ако копаете Apple Music, вероятно е добра идея да промените автоматичното зареждане, за да можете сами да вземете това решение, когато му дойде времето.

Screengrab чрез Apple Music